Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Брънзалов: Ваксинираните не заразяват с коронавирус

Общество

Д-р Брънзалов: Ваксинираните не заразяват с коронавирус

Д-р Брънзалов: Ваксинираните не заразяват с коронавирус - Tribune.bg
Снимка:

Дори преболедувалите COVID-19 трябва да се ваксинират

Хората, които са ваксинирани не заразяват с коронавирус, категоричен беше заместник-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов. Хората, които са прекарали COVID-19 са образували антитела, но те не са на достатъчно високо ниво, отколкото при поставяне на ваксина, коментира той пред NOVA.

Що се отнася до нивата на антитела, той заяви, че на 1,2, 6, 12 и 24 месец ще се взимат проби, за да се следи нивата им след поставянето на ваксината.

„Всички лекарства, които минават през Европейската комисия по лекарствата, са одобрени и тествани за прилагане върху пациентите. Всички пациенти, които имат прояви на алергични реакции би било добре да се направи един медикаментозен чадър дни преди и дни след поставяне на ваксината. При по-тежките случаи на алергии трябва да се консултират с лекар”, категоричен е медикът.

По думите му, ако минимум 70 процента от населението се ваксинира, тогава ще може да се изгради стаден имунитет и да забравим за вируса.

Д-р Брънзалов сподели, че неговото ваксиниране е минало безпроблемно. „Не почувствах никаква болка при поставянето на медикамента. Нямаше и странични реакции. Чувствам се нормално“, каза той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати