Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Търговище след ваксината: Чувствам се добре

Общество

Кметът на Търговище след ваксината: Чувствам се добре

Снимка:

Нека си дадем сметка, че светът е това, което е днес, до голяма степен благодарение на ваксините, категоричен е д-р Димитров

Днес сe ваксинирах срещу COVID-19. Чувствам се добре, нямам странични реакции. Това съобщи на официалната си страница във Фейсбук д-р Дарин Димитров, кмет на община Търговище.

Той е първият кмет на областен град, за когото е съобщено, че се е ваксинирал. Градоначалникът разясни, че го е направил в качеството си на практикуващ лекар. По специалност той е акушер-гинеколог.

„Поставям си ваксината не само, за да предпазя себе си и близките си, но и защото искам да дам пример на всички съграждани да го направят при първа възможност. Това е оръжието, което ще ни изведе от пандемията. Поставям си ваксината в качеството на практикуващ лекар. Много се коментира кои групи трябва да се ваксинират първи. Чуха се мнения, че това трябва да са политиците, за да покажат, че ваксините са безопасни. Други пък поддържаха тезата, че това трябва да са лекарите и медицинският персонал. В случая, и като лекар, и като политик, искам да изкажа убеждението си, че в момента ваксините са светлината в тунела. Нека си дадем сметка, че светът е това, което е днес, до голяма степен благодарение на ваксините“, категоричен е д-р Димитров.

Кметът посъветва гражданите да не вярват на конспиративни теории.

„Какви ли не неща се изписаха в мрежата по отношение на ваксините – че ще ни инжектират наночастици с микрочипове, че ваксината за политиците ще е различна от тази за останалите граждани. Моля Ви, нека реагираме по-зряло на такива спекулации. Да се консултираме по-често със специалисти, отколкото сляпо да се доверяваме на поредния сайт с неназовани източници на информация“, призовава кметът на Търговище.                                                        

                                                                                                                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още