Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Хичев: Не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден

Общество

Д-р Хичев: Не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден

Д-р Хичев: Не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден - Tribune.bg
Снимка:

Най-вероятно става въпрос за естествена мутация в генома на вирус, с който човечеството се е сблъсквало от векове

„Поне към момента не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден. Чувал съм спекулации по въпроса, но доказателства не съм видял. Най-вероятно става въпрос за естествена рекомбинация, мутация, в генома на този вирус, който е част от едно семейство вируси, с които човечеството се е срещало от векове“. Това заяви пред Нова телевизия д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ.                                  

При този щам на вируса се наблюдава намаляване на смъртността и увеличаване на безсимптомните заразени“, разкри д-р Хичев.

„Вирусът се възпроизвежда във всеки нов заразен индивид. Има значение колко вирусен товар поглъщаме“, коментира експертът.

По думите му има данни за повторно заразяване със същия коронавирус.

„Мерките в САЩ се отпускат или затягат в отделните щати в зависимост от решенията на съответните здравни власти. Федералното правителство не се намесва особено активно в тази област. За съжаление за денонощие отбелязахме нов антирекорд – 100 хиляди новозаразени за едно денонощие, което означава, че тенденцията не е добра“, заяви д-р Хичев.

„Надявам се, че няма да се стигне до колапс на здравната система, тъй като ако болничната система рухне, това неминуемо ще повлече цялата икономика“, смята той.

„Без болнично обслужване хората, които работят в критично важни сектори  на икономиката не биха били в състояние да изпълняват своите задължения. Затова е стратегически важно за всяка една страна поддържането и функционирането на болничната структура“, категоричен е д-р Хичев.

„Проблемът за икономиката не е заради ограничителните мерки. Мерките се причиняват от вируса - докато има заразяване, ще има последствия върху икономиката“, отбеляза д-р Румен Хичев.

Д-р Хичев коментира и отношението към коронавирус на двамата кандидати за президент в САЩ.

„Тръмп пренебрегва науката и фактите. Това причинява тревога у хората, които се занимават професионално с това. Трябват факти, за да се справим с проблемите. Байдън има по-обективен и рационален подход към коронавируса“, заяви той.                                                                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати