Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Иван Маджаров: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора

Общество

Д-р Иван Маджаров: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора

Д-р Иван Маджаров: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора - Tribune.bg
Снимка:

Руска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, сега да излизаш и да контактуваш с много хора, коментира пред БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, „особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на COVID болните“. Според председателя на Българския лекарски съюз у нас няма недостиг на легла. 

„Трябва да сме все пак категорични, че в момента не наблюдаваме това, което виждахме сред колегите - този страх, объркване, на някои места откази да се преструктурират“, изтъкна д-р Маджаров. Той призова в личен план всеки да се съобрази с опасността за своето здраве. По думите му няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти. 

„При нас винаги се разглеждат нещата така - претеглят се ползите спрямо рисковете и ако един препарат е с минимални потенциални рискове на фона на огромните ползи, които се очакват от него - той се прилага“, увери медикът и допълни, че ако продължим по този начин, при всеки единичен случай да спираме ваксинацията, ще се ваксинираме 10 години.  


Топ новини

виж още