Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Иван Маджаров: Явно има голямо търсене на фалшиви сертификати

Общество

Д-р Иван Маджаров: Явно има голямо търсене на фалшиви сертификати

Д-р Иван Маджаров: Явно има голямо търсене на фалшиви сертификати - Tribune.bg
Снимка:

Близките до оригинала фалшификати струват към 500 лева

„Предизвикателствата пред лекарите и специалистите по здравни грижи са големи, защото явно има голямо търсене в момента на фалшиви сертификати“, това коментира пред БТВ д-р Иван Маджаров - председател на управителния съвет на БЛС.

„Ако някой представи някъде фалшив документ за самоличност, знае предварително, че ще бъде наказан. Това не се знае обаче за притежателя на фалшив сертификат“, отбеляза той.

По думите му винаги ще се намери кой да направи такъв сертификат, след като знаем, че можем да поискаме и за нас няма да има последствия.

„Вероятно има два вида фалшиви сертификати – някои изобщо не са в системата, ако ги провериш с кода излизат тотално фалшиви, но има и такива, които при проверка излизат в системата, но човекът няма антитела и е ясно, че не са му направили ваксина“, обясни още председателят на БЛС.

„Ако са много близки до оригинала, съм чувал че струват 500 лева“, добави той.

Според него високата смъртност от коронавирус у нас е заради ниския процент на ваксинация, за разлика от другите държави.

„В българското здравеопазване работят хора, които са уморени и са възрастни. Нямаме кадрови капацитет, който да полага такива грижи, каквито се полагат в западните болници. 88% от общопрактикуващите лекари в България са над 50 години, 35% от тях са в пенсионна възраст и само 12% са между 25 и 50 години“, уточни д-р Иван Маджаров. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати