Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Константинов: Ако отхлабим мерките, ще започнат да умират повече хора

Общество

Д-р Константинов: Ако отхлабим мерките, ще започнат да умират повече хора

Резултатът показва ясна тенденция, че броят на хоспитализирани, броят на заразени намалява, категоричен е бившият министър на здравеопазването

„По едно време беше станало така, че всеки ден получавах по няколко обаждания от мои познати, които търсиха неимоверно начин да хоспитализират пациент с COVID. От една седмица това не се случва“, каза пред БНТ бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Той обясни, че по света много държави правят същото нещо - пускат мерки, отхлабват, затягат. По негово мнение мерките у нас в никакъв случай не са толкова страшни.

„Има държави, в които всичко тотално е затворено, има и полицейски часове“, каза лекарят.

Докато не започне масовото ваксиниране, изграждането на групов имунитет и докато не дойде топлото време, ние не можем да очакваме, че нещо по-различно ще се случи, ако отхлабим мерките, освен да почнат да умират повече хора.

„Сметката е простичка - искаме ли да има повече умрели, искаме ли да имаме влошена икономика? Имаме две злини. От тези две злини трябва да изберем по-малката“, заяви д-р константинов.

Според д-р Константинов обществото се справя. Той смята, че винаги когато има някаква заповед, има и някакви нарушители, но в крайна сметка се гледа резултатът. Резултатът показва ясна тенденция, че броят на хоспитализирани, броят на заразени намалява. Броят на смъртните случаи показва доколко нашата здравна система е в добра кондиция и за съжаление той показва, че нашата здравна система не е в добра кондиция, смята той. „Не, не казвам, че хората не са в кондиция, просто начинът, по който функционира здравната система, показа, че в крайна сметка тя не е толкова добра“, уточни д-р Константинов.

„Винаги, когато имаме кризи, когато имаме тежки проблеми, това са златни възможности за взимане на решения. Ето, сега е чудесен момент, в който може да бъдат наложени неща, които са известни, които можеха да станат преди 10 години поне“, категоричен е той.

Д-р Константинов каза, че много се радва, че вече се е заговорило за някаква форма на електронна рецепта, на електронно направление.                                                                                               


Коментари (1)

Чорбанов Затворете чорбановчетата,както затворихте мангъровците,за да не всяват допълнително напрежение в ежедневието! И без тяхното експертно избиване на комплекси за малоценност ,положението в тежко!
21.12.2020 10:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още