Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Милен Врабевски поема разходите по възстановяване на културния център в Битоля

Общество

Д-р Милен Врабевски поема разходите по възстановяване на културния център в Битоля

Д-р Милен Врабевски поема разходите по възстановяване на културния център в Битоля - Tribune.bg
Снимка:

Д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет” ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов” в Битоля, който вчера рано сутринта беше опожарен. Нанесени са материални щети по фасадата, но за щастие нямаше пострадали. 

Врабевски отново помогна финансово, за да бъде открит центъра преди 2 месеца. 

„Екипът на Фондация Българска Памет осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма”, пишат на страницата си във Фейсбук от „Българска памет”.

„Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в  Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа”, сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов“,  Битоля.

Заради вандалския акт министерство на външните работи връчи протестна нота на временно управляващия посолството на Скопие в София Владимир Кръстевски.

На място отиде и външният ни министър Теодора Генчовска. Палежът беше осъден и от българските, и от македонските политици.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Битоля
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети