Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Миндов: Хаос в държавата, а след опашките за сертификати ще има нов епидемиологичен взрив

Общество

Д-р Миндов: Хаос в държавата, а след опашките за сертификати ще има нов епидемиологичен взрив

Д-р Миндов: Хаос в държавата, а след опашките за сертификати ще има нов епидемиологичен взрив - Tribune.bg
Снимка:

„Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук? Кратките срокове и това, че хора, които не са ваксинираха, „се юрнаха” по опашки или за сертификати или за да се ваксинират. Това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа”, това коментира пред НОВА председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

Освен това той подчерта, че COVID зоните не работят както трябва, защото на практика се оказва, че общопрактикуващите лекари преглеждат и COVID болните.

Той алармира за срив в Националната здравна информационна система, което е довело до затруднения в работата на медиците. За срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.

„Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес”, сподели д-р Миндов.

Според него при такъв срив на системата електронната система е била в локдаун. Д-р Миндов изрази мнение, че ако причината за това е засиленият интерес към ваксинацията и издаването на сертификати, то това би било сериозен проблем и не бива да се допуска.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати