Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Миндов за доц. Мангъров: Ако иска да тича гол в неговото отделение, в неговия театър няма да играем

Общество

Д-р Миндов за доц. Мангъров: Ако иска да тича гол в неговото отделение, в неговия театър няма да играем

Д-р Миндов за доц. Мангъров: Ако иска да тича гол в неговото отделение, в неговия театър няма да играем - Tribune.bg
Снимка:

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая, смята д-р Георги Миндов

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов направи коментар пред bTV по повод думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват.

„Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари“, заяви той.

„Да не ми говори доц. Мангъров, в неговото отделение, ако иска, да си ходи гол", според Миндов, Мангъров, който е противник на установените в цял свят мерки си търси нова изкупителна жертва. "Аз ще го накарам, като почине някой, той да дойде на гробищата да копае. Според него с прегръдки се лекувало. Той разруши най-святата връзка лекар - пациент. Това е подигравка с цяло съсловие. Всички преглеждат“, каза д-р Миндов.

„Няма места в болниците, дори болни лични лекари не могат да бъдат хоспитализирани. 7-8% от пациентите влизат в болница. Това е, трябва да спрем притока, а не да бършем водата. В един момент болниците ще се препълнят“, добави д-р Миндов.

„Лично аз преглеждам абсолютно всеки ден. Никой няма да върна. Трябваше някой да обвини. Бяха му виновни маските, сега сме ние, утре ще видим кой е. Каква работа иска повече да му свърша. Ако стане министър, представете си какво ще се случи. Отидете и вижте как хората се справиха и се справиха ефективно. Колко души, лекари, още трябва да измрат. Ние няма откъде да внесем“, обясни той.

„Тук въпросът е как ще оцелеем, тук няма само COVID, има и други болести, какво ще правят хората с инфаркт, инсулт. В Ухан пратиха 30 000 лекари, ние наистина няма откъде да командироваме. И сега насаждаш омраза между колегите. Снощи дойде пациент с коронавирус, преслушах я, направих рентген, изписах антибиотик. При пневмония няма как да я оставя без антибиотик“, категоричен е д-р Миндов.

По думите му  хората искат да оцелеят и да си спасят живота. Има антибиотици в момента, но все пак не трябва да се прекалява с тях, защото потискат имунната система. „Някои взимат антибиотик профилактично, не трябва, защото имунната система се срива и това може да създаде проблем“, посочи д-р Миндов.

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая, заяви още д-р Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата.

„Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там.

Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.                                     


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати