Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Ненков: Ако си Андрешко, не обвинявай Борисов и държавата

Общество

Д-р Ненков: Ако си Андрешко, не обвинявай Борисов и държавата

Д-р Ненков: Ако си Андрешко, не обвинявай Борисов и държавата - Tribune.bg
Снимка:

Господ най-тежко наказва глупостта, само че тази глупост ще трябва да я лекуваме ние в болниците, категоричен е той

Това, че много хора тръгнаха на път преди Великден ще доведе до увеличаване на броя заболели. Това заяви д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

„Много ни се е допило с нашите приятели точно по Великден, защото сме много вярващи християни и този празник го почитаме така християнски – качваме се на колата, казваме на полицаите, че бедните ни дечица са на село и отиваме при тях. От София – центъра на заразата“, заяви той и посочи, че макар да се чувстваме здрави, никой не знае дали не е приносител на заразата.

„Отиваме при мама, която е 86 години. Целуваме я и ѝ лепваме едно малко вирусче. И това вирусче може да направи така, че в ямболската болница, където няма достатъчно медици, защото са се разболели, няма да има кой да излекува мама. И тогава ще намерим разтревожена репортерка от някоя телевизия, за да обясним колко е лоша тая държава, че не се е погрижила за мама и тя е умряла“ – така образно д-р Ненков обясни какво следва от пътуването по празниците.

По думите му е важно не само колко хора се страхуват да не се заразят, а колко се страхуват да не заразят близките си.

„Ако човек има в главата си нещо друго освен две ракии, ще види, че тези мерки тежат, но са необходими“, заяви той и припомни, че в България смъртните случаи от коронавирус са най-малко в ЕС.

„Това е нещото което казва: Стойте си вкъщи, ще има Великден, ще има още 25 Великдена. Сега, като го пропуснем, какво ще стане?“, попита той.

„Ако избираш да си Андрешко, ако измамиш полицая, отидеш да заразиш цялото село, като този, който избяга от болница, защото се чувствал добре, това е твоят избор. Само че, ако се случи нещо с твоите близки, не обвинявай Борисов или държавата, че не си е свършила работата. Защото ти си мърльо и се мислиш за много умен и за голяма работа. Ситуацията е извънредна. Извънредна“, зави той.

По думите му е по-важно да можем да се съберем със семейството и близките си на следващия Великден.

Господ най-тежко наказва глупостта, само че тази глупост ще трябва да я лекуваме ние в болниците, категоричен бе д-р Ненков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Karabas Barabas Много е прав д-р Ненков, но няма кой да го чуе от Андрешковците и от тарикатчетата, дето се бият в гърдите: „Он че ми каже „ти“, кога язека съм „вие“!
18.04.2020 19:11 / Отговор
Петър Велев Андрешковщината и Байгнюовщината (както впрочем и много други) са национални черти в характера, които трябва да изкореняваме, но е много трудно. Намираме си всякакви оправдания да не го правим.
20.04.2020 07:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети