Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Николова: Има риск от български щам и той ще бъде по-опасен

Общество

Д-р Николова: Има риск от български щам и той ще бъде по-опасен

Снимка:

„Има риск в България да се появи нов щам, който да бъде по-опасен“, каза д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС пред „Нова нюз“.

За опасност от поява на български щам заради ниските нива на ваксинация у нас предупреди и еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който бе на посещение у нас.

Според д-р Николова сме препуснали лятото, за да се вдигне нивото на ваксинираните. „През лятото си бяхме заровили главите в пясъка, нямаше вирус, занимавахме се с туризъм, не се направи нищо, за да се стимулира ваксинацията", заяви тя. Все пак, според медикът с въвеждането на зелените сертификати има ръст на ваксинацията срещу COVID-19.

Пи думите на д-р Николова страната ни все още не приключила с четвъртата вълна. „Още се въртим в центрофуга, не излизаме от четвъртата вълна, хората са уплашени, информацията не е много адекватна”, сподели тя.

„Трябва да се започне спазване на мерките, не всичко да е проформа, те имат ефект, когато се спазват“, категорична бе тя.

Д-р Николова заяви още, че тестовете, които се правят вкъщи, не се отчитат никъде, това е проблем, защото хората не са под карантина, ако са положителни.

Относно тестовете за учениците, д-р Николова смята, че държавата трябва да поеме разходите за малките и големите ученици и те да се върнат в клас.  


Топ новини

виж още

Актуална тема