Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Пенчев: 17 са огнищата на коронавирус в София, не е дифузно разпространението

Общество

Д-р Пенчев: 17 са огнищата на коронавирус в София, не е дифузно разпространението

Д-р Пенчев: 17 са огнищата на коронавирус в София, не е дифузно разпространението - Tribune.bg
Снимка:

Имаше отпускане сред лекарите и обществото, това вече дава резултат, смята шефът на РЗИ-София

"17 са огнищата на коронавирус в София, не е дифузно разпространението", коментира пред БНТ директорът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев по повод новият рекорд при заразените у нас. За изминалите 24 часа от 437 броят им се повиши до 516 души. За последното денонощие са направени общо 5209 PCR теста. 9,9% от тестваните са заразени.

"При 516 новозаразени, в София са 138 - очаквано повишение", уточни д-р Пенчев. По думите му обстановката в София е спокойна и предвидима.

"За съжаление общо броят на регистрираните случай прехвърли психологическата граница от 6000, притеснителна е бройката на заразените медицински лица - 455 на територията на София, обикновено специалисти от ковид отделения, реанимационни отделения и инфекциозни отделения, т.е. хората на първа линия", предупреди шефът на столичната РЗИ.

Д-р Пенчев смята, че предпазните облекла са напълно достатъчни, но умората също се превръща също във фактор в разпространението.

"Имаше едно отпускане в редиците на персонала, а и в цялото общество, и това вече дава резултат. Това, което всички специалисти казват, че е очаквано повишение на разпространението, не можем да избягаме от събитията от Европа и света", добави медикът.

Той изтъкна, че новите случаи в голям процент са само носителство и много леко изявени клинични форми.

"При бежанския лагер на "Военна рампа" има 7 заразени, това е импортирана инфекция. Заразените и контактните са изолирани, РЗИ забрани въвеждането на нови бежанци в този център без преглед от лекар, както и да са PCR отрицателни", обясни директорът на РЗИ-София.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема