Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Пенков: Високите данни на заразени днес са заради закъснение в отчитането

Общество

Д-р Пенков: Високите данни на заразени днес са заради закъснение в отчитането

Снимка:

Развитието на заболяването коронавирус в страната е под контрол

Днешните високи данни на заразени от коронавирус се дължат на закъснение в отчитането на резултатите от два дни, коментира пред БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

"Следим всичко. Инфекцията се разпространява на клъстерен принцип - определени колективи, производства, лечебни заведения, домове за социални услуги. Оттам идват много бройки наведнъж. Опитваме се да наложим на места за обществено ползване определени правила, за да ограничим разпространението на коронавирус", посочи д-р Пенков. По негова оценка за момента няма показания да се предприемат крайни мерки.

"Ние трябва да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на науката да започнем да лекуваме коронавируса", изтъкна заместник-министърът. Според него развитието на заболяването коронавирус в страната е под контрол.                                  

Д-р Пенков уточни, че не всички болници поддържат ковид отделения, но има достатъчно места за лечение на болни. В момента са налични 8400 легла, а заетите са само 1221.

„Има средства до края на годината, за да може да се покрие труда на хората, които са в пряк досег с болестта коронавирус“, увери д-р Пенков.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още