Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Симидчиев: Носенето на маски може да намали с 30% новозаразените

Общество

Д-р Симидчиев: Носенето на маски може да намали с 30% новозаразените

Д-р Симидчиев: Носенето на маски може да намали с 30% новозаразените - Tribune.bg
Снимка:

Заразените са повече, но по-малко хора влизат в болница, обясни пулмологът

„Ако всеки от нас прави това, което трябва, ще се получат нещата. Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените. Това са изводите на анализ, направен в Канада от един професор, който е българин.“ Това заяви пред NOVA пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него мерките срещу разпространението на вируса, които има в момента в България, са достатъчни. Затегнатият контрол е единствената разумна мярка към момента, смята лекарят.

„Трябва да бъдем разумни, за да ги спазваме, тъй като това ще позволи да намалим скоростта на разпространение“, заяви д-р Симидчиев.

Той сподели, че подобно на проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е създаден в лабораторни условия. Но призова да се концентрираме върху това, които можем да променим. „Можем да променим нашето поведение – да ходим повече с маски, да спазваме дистанция и да си мием повече ръцете. Тези неща са в рамките на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да говорим за неща, за които не знаем или не можем да променим”, апелира пулмологът.

Д-р Симидчиев обясни, че процентът на заразени е по-висок, но в болница влизат по-малко хора. Което се дължало на разпространението в училищата и това, че се заразяват повече млади хора. „Общата бройка обаче е много притеснителна”, каза д-р Симидчиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати