Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Симидчиев: Носете маски, абсолютно безобидно е

Общество

Д-р Симидчиев: Носете маски, абсолютно безобидно е

Д-р Симидчиев: Носете маски, абсолютно безобидно е - Tribune.bg
Снимка:

Не можем да говорим за доближаване до критични стойности на заразените

Носенето на маски е абсолютно безобидно. Доказано е, че този, който е заразен, не заразява, ако носи маска. Социалната дистанция е важна. Вижте какво става в САЩ, там отказват да въведат задължителното носене на маски. Това коментира пулмулогът д-р Александър Симидчиев пред БНТ. Той апелира и към физическо дистанциране, хигиена на ръцете и маски. Мерките работят от началото на пандемията до момента, каза той.

Хоспитализираните с COVID и болните в интензивните отделения са далеч от капацитета на здравната система и все още не можем да говорим за доближаване на някакви критични стойности.

Д-р Симидчиев подчерта значението на експертизата и навиците на лекарите, които се занимават с лечение на тези болни, за да не се заразяват и те самите.

Не се наблюдава рязко увеличаване на заразяване с COVID-19 след 9 дни протести, заяви д-р Александър Симидчиев. "Хубавото, което наблюдавам, е, че хората по протестите носят маски", отбеляза той.

"Има разлика между викането и говорите. Колкото по-силно изваждаме въздуха, толкова по-далеч пръскаме вируса", отбеляза Симидчиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати