Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Симидчиев: Пожар от коронавирус гори в България

Общество

Д-р Симидчиев: Пожар от коронавирус гори в България

Д-р Симидчиев: Пожар от коронавирус гори в България - Tribune.bg
Снимка:

Повече от всякога трябва да сме единни, призова лекарят

В момента има разразяващ се пожар на коронавирус и трябва да намалим скоростта на разпространяването му. Повече от всякога трябва да сме единни. Трябва да бъдем повече общност и по-малко разделени спрямо спазването на мерките и като цяло, като отношение към пандемията. Трябва да имаме абсолютно адекватно отношение към ситуацията и да се пазим. Това каза пред NOVA пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод на новия рекорд на заразени и починали у нас. Той призова да спазваме основните мерки срещу разпространението на вируса.

Очаквах малко по-ниски цифри на заразени. В момента наблюдаваме ръст, който ще натовари всички системи - от болниците през Бърза помощ до личните лекари, каза д-р Симидчиев.

Искам да призова всички, дори и да имате леки оплаквания, вероятността да сте с коронавирус е голяма, тъй като в момента няма грип, обяви Симидчиев. Така че, когато усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата, призова лекарят.

Смъртните случаи на млади хора могат да се обяснят не само с късно приемане, а защото при толкова много случаи нараства вероятността да се заразят и хора с някои генетични особености, хора, които имат по-ниски защитни сили, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тримата глупаци,алчни за популярност,къде са? Говедата отровиха всичко,което можаха и вече не са трима,а са индивидуални говеда!
04.11.2020 09:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати