Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Скендер Сила: Пандемията не трябва да влияе на рутинната детска ваксинация

Общество

Д-р Скендер Сила: Пандемията не трябва да влияе на рутинната детска ваксинация

Д-р Скендер Сила: Пандемията не трябва да влияе на рутинната детска ваксинация - Tribune.bg
Снимка:

Ваксинирайте се, ваксинирайте своите близки, защото това е в полза на обществото и страната, призова ръководителят на офиса на СЗО в България

Имунизациите спасяват милиони животи всяка година и се смятат за най-успешната мярка в общественото здраве, заяви ръководителят на офиса на Световната здравна организация (СЗО) в България д-р Скендер Сила, предаде БГНЕС. Д-р Сила взе участие в традиционната пресконференция, посветена на Европейската имунизационна седмица, целяща популяризиране на имунизацията като жизненоважна за предотвратяване на болести и защита на живота.

„Докато целият свят се е съсредоточил върху критично важните нови ваксини, които ще защитят населението от COVID-19, много е важно да се гарантира, че няма да се пропускат рутинните ваксинации. По време на глобалната пандемия много деца са пропуснали да бъдат ваксинирани, което ги излага на рискове от сериозни заболявания като морбили или детски паралич“, предупреди д-р Скендер Сила.

Пред участниците в дискусията и медиите той заяви – ваксините спасяват човешки живот. „Станете герои на нашето време. Ваксинирайте се, ваксинирайте своите близки, защото това е в полза на обществото и страната“, призова ръководителят на офиса на СЗО в България.                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети