Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дълги опашки в Кърджали и Търново, членове на СИК в Стара Загора спят по земята (СНИМКИ)

Общество

Дълги опашки в Кърджали и Търново, членове на СИК в Стара Загора спят по земята (СНИМКИ)

Стотици членове на Секционни избирателни комисии продължават да чакат пред РИК Стара Загора, за да предадат протоколите от изборния ден.

Залата на културния център в града е препълнена. Хората спят по столовете и на земята. Има и комисии, които изчакват навън. Приемането на протоколите става бавно, съобщиха членове на СИК, които чакат вече цяла нощ, за да предадат документацията. А снощи пред РИК се извиха опашки. Пешеходната улица в града буквално бе запушена от хора, които чакаха, за да предадат протоколите.

Над 15 екипа приемат документите, но обработването им става бавно. По официални данни към 5 часа тази сутрин са обработени едва 18 % от протоколите в областта.

Чакащи и изнервени хора и в Кърджали. Вече над 12 часа членовете на Комисии чакат да си предадат протоколите. Причината за забавянето най-вече са грешки в тях. Наложила се е намеса на медицински екип, след като на човек му е прилошало, съобщава Нова телевизия. Надеждите са до обяд всички книжа да бъдат предадени. 

Във Велико Търново повече от 2/3 от протоколите вече са предадени. Все още има чакащи да предадат протоколите, а процесът върви бавно. Най-късно до обяд предаването и обработката на протоколите трябва да приключи, предава бТВ.

Изборният ден започна с подмяна на начина на гласуване в една от секциите в Горна Оряховица, където беше засечена повреда в устройството.

Повреда в устройство имаше и в една от секциите във Велико Търново, където обаче машините бяха две и не се наложи промяна на метода на гласуване.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема