Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дългосрочната стратегия за развитието на София готова до края на годината

Общество

Дългосрочната стратегия за развитието на София готова до края на годината

Дългосрочната стратегия за развитието на София готова до края на годината - Tribune.bg
Снимка:

Елен Герджиков: За да бъде този документ работещ, трябва да ангажира максимален брой столичани

Местният парламент на столицата работи върху план за модернизирането на София за следващите поне 30 години. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков изрази надежда, че документът ще е готов до края на годината и представи пред медиите поредния етап от Визия за София, която има за задача да промени облика на столицата.

„За да има тази енергия, за да бъде този документ работещ, с него трябва да бъдат ангажирани максимален брой хора, които живеят в града“, посочи Герджиков. Той допълни, че този стратегически план трябва да дава насоките на всички бъдещи стратегии и нормативни документи на Столична община.


Архитект Любомир Георгиев, който оглави инициативата Визия за София, подчерта, че темите, които вълнуват най-много столичани са мобилността, екологията, обществените пространства, градската среда и транспорт.


„Започваме широкото включване през юни и юли. Ще разберем от хората кои са най-важните цели за тях от онлайн анкета през тези два месеца. През външна реклама ще активираме хората по улици, площади, пазари и в градския транспорт. Ще се правят срещи на живо и целта е да направим пътечка на дигиталната анкета на живо, за да разберем за кои неща хората са готови да отделят от своето време и да се включат“, уточни архитектът. Той изтъкна, че Визия за София не се прави „във вакуум“ и е особено важно столичани да участват в нейното изграждане и да поемат личен ангажимент.


С широкото обсъждане, определянето на конкретни цели и търсенето на ангажимент ще се постигне консенсус за посоката на развитие на града, убедени са в местния парламент на столицата. За изработването на Визия за София до момента са използвани 3 600 източника на информация, направени са 18 изследвания за функционирането на общината, изработени са 70 цели и 490 мерки за тяхното изпълнение.

Моника Гаджанова


 

Автор

Коментари (1)

София По-добре да изчакат да минат изборите, че както е тръгнало тия некадърници ще до съсипят София.
12.06.2019 08:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети