Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Данчо Пенчев: От другия месец ще може да избираме ваксина

Общество

Данчо Пенчев: От другия месец ще може да избираме ваксина

Данчо Пенчев: От другия месец ще може да избираме ваксина - Tribune.bg
Снимка:

В четвъртък се очакват 12 хиляди дози „Модерна“, а до края на седмицата около 53 хиляди на „Астра Зенека“

През март ще достигнем момента, в който всеки един български гражданин ще може да се ваксинира, с която ваксина пожелае. Това каза пред БНТ директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Той се обърна към лекарите с призив дози от ваксините да не се бракуват, а внимателно да се прецизира броя на отворените ваксини и желаещите. Пенчев успокои, че ако се наложи, ще бъде извършена релокация от други регионални здравни инспекции, така че да бъдат задоволени нуждите на София.

Логистични проблеми, свързани с ваксините в столицата няма, категирчиен беше директорът на столината здравна инспекция. 

„Към момента в инспекцията има над 5000 дози от „Астра Зенека“. В четвъртък се очакват 12 хиляди дози „Модерна“, а до края на седмицата около 53 хиляди на „Астра Зенека“. Основните количества, които ще влязат в България през март са над половин милион дози от различните видове. Тогава е напълно възможно да достигнем до момента, в който всеки един гражданин би могъл да си избере ваксина“, заяви Пенчев.

„В момента ваксинираме с налични количества. Ние получаваме количества и видове ваксини, в зависимост от договорените отношения на Европейския съюз и Европейската комисия с производителя. И в други части на Европа има редукция на количества, забавяне на доставки, това не зависи от нас. Нормално е да има опашки в първите дни, докато желаещите бъдат разпределени правилно. Не можем да говорим за неорганизираност, ние не можем да решим с вълшебна пръчка всички проблеми“, добави директорът на Столичната регионална здравна инспекция.

Той бе категоричен, че зелените коридори и ваксинацията в почивните дни е правилно решение. Продължава ваксинирането на лекари и учители от фаза 1 и 2, но и останалите хора не могат да чакат.


Коментари (1)

Анастас #

Ще чакат само АнтиВаксърите, ЕкоТалибаните, ЛангърМангъровци и Бабикян конспираторите.

Да не се доближават до болници, че сме им приготвили по 2 (два) Чипа.

ЧИП а не ЧЕП ... но при свършване на Чиповете ще набива меи Чепове.

(еротично'ваксърски)
23.02.2021 09:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема