Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Даниел Вълчев: Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание

Общество

Даниел Вълчев: Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание

Снимка:

„Българската ваканция е най-дългата в света, така че има много възможности“, посочи Вълчев

Не знаем колко ще продължи тази ситуация и затова никой не знае какво ще се случи със студентите и учениците. В момента има голямо изоставане, не се знае какво ще стане с кандидатстудентската кампания, нито какво ще стане с матурите. Това посочи проф. Даниел Вълчев – декан на юридическия факултет на Софийския университет в пред bTV.

Според него правителството и другите институции трябва да кажат, че каквото и да се случи, родителите и децата трябва да бъдат спокойни. "Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание, в крайна сметка българската ваканция е най-дългата в света, тя е средно 3 месеца, така че има много възможности", категоричен беше Даниел Вълчев. По думите му трябва да се премине към дистанционно обучение.Според него системата не е готова, но е правилно  да се правят опити в тази посока, за да се облекчат родителите.

В света има три групи мерки – първо това е социалната изолация. Втората група е да се правят масови тестове, и трета група, ако някои от нас развият болестта – да има достатъчно екипи, места в болниците и апарати за обдишване. Трябва да различаваме мерките за справяне с кризата и мерките за справяне с последиците от тази криза. "Дайте да се справим с кризата с общи усилия, а след това ще говорим дали някой е фалирал", призова проф. Вълчев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив