Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ДАНС до ЦИК: 427 са допълнителните машини за гласуване

Общество

ДАНС до ЦИК: 427 са допълнителните машини за гласуване

Снимка:

427 са допълнителните машини за гласуване, които са внесени у нас, без да са предмет на поръчка от Централната избирателна комисия. Това стана ясно от писмо на ДАНС до ЦИК, което бе докладвано на заседанието на комисията днес, пише „24 часа“. 

На заседанието бе докладвано и писмо от МВР относно проверката на 150-те допълнителни машини.

От него става ясно, че в склад на „Сиела Норма“ във Висшето транспортно училище в столицата се намират 199 машини. 150 от тях са пристигнали у нас с въздушен транспорт и са били освободени от митницата на 8 ноември. Други 36 машини са доставени у нас също с въздушен транспорт и са освободени от митницата на 4 ноември. Останалите 13 машини били внесени в страната преди предишните парламентарни избори на 11 юли. Всички устройства са били освободени от митнически склад след заплащане на съответните мита поради липса на основание за задържането им. В момента складът, в който се намират 199-те машини е заключен и запечатан.

На шефа на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров е връчено полицейско разпореждане складът да остане запечатан и да не се допуска използването на тези машини без изрична санкция от ЦИК. По същия начин се забранява и влизането в склада, освен ако за това няма разрешение от ЦИК, става ясно от писмото на МВР.

В писмото на МВР не се споменава чия собственост са, а в това на ДАНС пише, че „Сиела Норма“ е уведомила, че разполага с 427 допълнителни машини за гласуване, обясни Емил Войнов.

По предложение на Красимир Ципов ЦИК реши да изиска информация за всички налични документи по темата от агенция „Митници“.

Освен това ЦИК изпрати отговор на прокуратурата по поставени 5 въпроса относно допълнителните машини за гласуване. В него комисията още веднъж заявява, че не е изисквала допълнителна доставка на машини извън договорените.  


Етикети ДАНС, ЦИК, машини

Топ новини

виж още

Актуална тема