Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дъждовете и бурните вълни отнесоха плажовете на Созопол

Общество

Дъждовете и бурните вълни отнесоха плажовете на Созопол

Снимка:

Концесионерът иска проверка дали в дъждовната канализация на града има битови отпадни води

Дъждовете през последните дни и бурните вълни отнесоха бреговете на два от плажовете  в Созопол - "Централен" и "Харманите", оплака се концесионерът на плажа. По-голямата част от пясъка на Централния плаж на Созопол е отнесена в морето, а подпорната преградна стена, разделяща ивицата от морската градина, е срината до основи. 

За пораженията са информирани с писмо министърът на туризма, РИОСВ, Басейнова дирекция и кметът на Созопол. Фирмата концесионер настоява институциите да дадат становище с какви мерки и по какъв начин следва да се възстанови целостта на плажовете, откъде да се осигури пясък, както и да се разреши на концесионера да използва необходимата техника за отстраняване на щетите.

С още по-големи щети е поразен съседният плаж "Харманите" заради отводнителните канали на град Созопол, които са заустени направо на пясъка.

От фирмата-концесионер настояват за спешни мерки, с които дъждовната канализация на град Созопол да не се излива на морския плаж, както и да се провери дали има неправомерно заустване на битови отпадни води от околните сгради в дъждовната канализация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема