Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дечо Дечев се връща начело на болница „Свети Иван Рилски“

Общество

Дечо Дечев се връща начело на болница „Свети Иван Рилски“

Снимка:

Бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев е новият директор на болница „Свети Иван Рилски“, потвърдиха от Министерството на здравеопазването.

Информацията за рокадата се появи по-рано днес от служители на лечебното заведение. Според тях причината за освобождаването на досегашния директор д-р Антон Петков е неспазване на условията по договора за управление на болницата, неизгодна сделка за наем на съседна сграда, а бордът на директорите не е бил уведомяван за взетите решения, предаде бТВ.

Вчера над 200 служители на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се обърнаха с отворено писмо до президента, министър-председателя и здравния министър, в което обясняват, че лечебното заведение е подложено на „безпрецедентен натиск“. „Налице са опити да се дестабилизира една от най-добре работещите държавни болници в България. Правят се внушения за безразборно харчене на финансови средства и констатирани нарушения.“, се казва още в позицията, в която се и посочва, че УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е с добри финансови резултати. Във връзка с информацията за неизгоден договор за наем на съседна сграда, служителите на болницата обясняват, че тя е била предвидена за Център за лечение на исхемичен мозъчен инсулт, както и обучителен център към отделението.

„Осигуряването на допълнително площи ще ни позволи да създадем Отделение за трансплантация на стволови клетки“, пишат още медиците.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още