Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Общество

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона - Tribune.bg
Снимка:

Законът за личната помощ няма да бъде отменян и никой не е правил подобен анонс, но в закона има текст, който ме задължава в срок до 30 юни тази година да внеса в НС анализ за действието на закона и предложения за усъвършенстването му. Това каза пред бТВ социалният министър Деница Сачева.

В момента на мен ми се иска оставката, защото спазвам закона, добави тя.

Законът и за личната помощ, и за социалните услуги са приети от Народното събрание с мнозинство и аплодисменти. Какво се случи няколко месеца по-късно та отново са обект на такива тежки раздори в обществото, можем само да гадаем, каза още министърът.

„Този закон има нужда от усъвършенстване, защото той създава несправедливости между различни категории и групи хора, и той е приет при отрицателна финансова обосновка от Министерството на финансите и от Министерството на труда и социалната политика. Всички искания, които имат майките с този закон, биха възлезли на повече от 900 млн. лв., за които няма такива разчети и трудно биха могли да бъдат намерени. Това не означава, че хората, които имат нужда от лични асистенти, няма да получат такава услуга. Те ще имат лични асистенти. Въпросът е в какви обеми, за да не бъдат ограничавани правата и на други български граждани“, допълни Деница Сачева.

По думите ѝ в момента се правят разчети за следващата година, а ресурсът за тази година е 93 млн. лева.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети