Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков назначи ДС агент за управител на „Ученически отдих и спорт“

Общество

Денков назначи ДС агент за управител на „Ученически отдих и спорт“

Денков назначи ДС агент за управител на Ученически отдих и спорт - Tribune.bg
Снимка:

Правителството на „промяната“ назначи поредния ДС агент. Само преди няколко месеца „Ученически отдих и спорт“ ЕАД е била дадена на обявения за сътрудник на Държавна сигурност Пантелей Мемцов, съобщава „Свободна Европа“.  

ДС агентът е назначен за член на Съвета на директорите след проведен конкурс, проведен от МОН август месец, но длъжността Мемцов заема ноември, след проведените избори.  

Мемцов е и бивш заместник-кмет на Чепеларе, общински съветник, а до октомври 2021 г. и председател на общинския съвет в града. Той е част от областния съвет на БСП в Смолян, а на няколко пъти е кандидат за кмет на партията в Чепеларе.

През октомври миналата година тогавашният служебен министърът на образованието Николай Денков, който остана на поста и в редовния кабинет на Кирил Петков, обяви, че УОС е похарчила милиони левове за детски лагери, които не са били проведени, но за сметка на това 300 хил. нощувки са отчетени като платени. През ноември предишният изпълнителен директор Емануил Райчев беше освободен от поста именно заради тези нарушения, а прокуратурата започна разследване.  

От сайта на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия показа, че Мемцов е огласен като сътрудник на службите за няколко месеца през 1989 г. Според данните новият шеф на ученическите лагери е бил вербуван в края на юли същата година, а няколко месеца по-късно е започнал да действа като съдържател на явочна квартира. Неговият псевдоним е бил „Рожен“.

Припомняме, че в началото на мандата на новото правителство, въшната министърка Теодора Генчовска назначи няколко агенти на Държавна сигурност в екипа си, но след силния отзвук ги освободи.  


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети