Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков „помоли“ Фандъкова да няма протести преди 8.30 часа

Общество

Денков „помоли“ Фандъкова да няма протести преди 8.30 часа

Денков помоли Фандъкова да няма протести преди 8.30 часа - Tribune.bg
Снимка:

Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8.30 часа на 18 май т.г. заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. За това помоли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в официално писмо до  столичния кмет Йорданка Фандъкова. В него той я призова да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София, съобщиха от МОН.

Изпитът започва в 8.30 ч. В столицата той ще се проведе в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8.00 ч.

Още миналата седмица министър Денков разговаря по телефона с организаторите на националния протест. Той ги прикани да съобразят действията си на 18 май т.г. с факта, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на задължителен изпит, от който в много голяма степен зависи бъдещето им. 


Топ новини

виж още
Актуална тема