Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков потвърди: Няма да се затварят училищата, ще предложа по-дълга междусрочна ваканция

Общество

Денков потвърди: Няма да се затварят училищата, ще предложа по-дълга междусрочна ваканция

Денков потвърди: Няма да се затварят училищата, ще предложа по-дълга междусрочна ваканция - Tribune.bg

Трябва да се обсъди възможността за по-дълга междусрочна ваканция, заради натрупаната умора и в учениците, и при учителите. Решение ще се вземе при анализ на реалната обстановка“, обяви министърът на образованието Николай Денков по повод предложението децата да излязат в по-дълга ваканция.

По думите му карантинираните учители са 3,6%, учениците са 2,58%, като това е на национално ниво, но цифрите са различни в отделните региони.  

„Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било и да повтаряме грешките от миналата година. В същото време можем да обявим неучебни дни, като най-добрия вариант е да се използва седмицата след завръшване на първи срок, за да могат да се слеят двата предходни почивни дни със следващите и така да се получат 9 починни дни“, заяви Денков и допълни, че в петък ще има отраслов съвет където ще бъде представено предложението.

Той подчерта, че до момента винаги здравното министерство е решавало за затваряне на училищата, но този път смята той да вземе нещата в свои ръце.

Денков представи и приоритетите на министерството, като един от тях е увеличаване на обхвата деца в системата. Предвидени са средства за безплатно включване в детски градини на всички деца над 3-годишна възраст. „Досега в отделни общини имаше предвидени средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат осигурени средства за всички деца от 3 години нагоре да бъдат освободени от такси и включени в детските градини", заяви министърът.

Всички приоритети са базирани на една основна цел - разширяване обхвата на образованието, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати