Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков: При 10 % болни ученици ще се преминава на дистанционно обучение

Общество

Денков: При 10 % болни ученици ще се преминава на дистанционно обучение

Снимка:

Децата от 1 до 4 клас максимално в училище, ако не сме в тъмночервената зона, при прогимназия – ще има ротация

Вместо 15% да бъде границата от болните ученици за преминаване към дистанционно обучение, да бъде 10% и също има някои указания за носене на маски, които са отправили от  Министерство на здравеопазването и са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Ако сме в жълта и червена зона децата и под 4 клас ще носят маски, каза министърът и допълни, че фактът, че вирусът се пренася и от ваксинирани, то и те ще бъдат задължени да носят маски в училищната мрежа.

Сборни паралелки може да се правят само в червената зона или за групи и класове, които и преди това са били в едни и същи помещения.

По повод ротацията, Денков уточни, че първо ще бъдат най-големите, като последни ще бъдат от 1 до 4 клас, а те ще преминават, когато вече се отиде в тъмночервената зона.

На 15 септември в зависимост в каква зона е конкретният град и община ще се прецени дали ще бъде присъствено или не. Все пак ще се направи всичко възможно първокласниците да бъдат в двора на училищата, както и всички останали, увери министърът.

Графикът ще бъде съобразен със спецификите на училището като ще се постараят децата да бъдат максимално в училище.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още