Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков: Университетите започват година присъствено, дали ще се минава онлайн е решение и на ректорите

Общество

Денков: Университетите започват година присъствено, дали ще се минава онлайн е решение и на ректорите

Снимка:

В двора на Университета за национално и световно стопанство от днес ще работи мобилен пункт за ваксинация

Как да започне академичната година ще решава всеки ректор на съответното висше училище. Това обяви служебният министър на образованието Николай Денков, който присъства на церемонията по откриване на академичната година в УНСС.

Във висшето училище ще започнат занятия присъствено и ще се мине онлайн, ако се повиши процента заболели.

Пред сградата на Университета за национално и световно стопанство е разположен и ваксинационен пункт. Той ще работи до 17:00  ч., а ако има желаещи, е възможно и след това. В пункта има на разположение всички ваксини. На място ще могат да се издават и сертификати.

В следващите дни ще заработи и постоянен кабинет за имунизация в сградата на висшето училище, заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров.Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков заяви, че новата академична година в половината от 16-те факултета ще започне присъствено, предаде БГНЕС.  „Това са най-вече факултетите по природни науки и медицина. А другата половина ще имат хибридно обучение“, обясни той. Служебният образователен министър даде информация и за карантинираните учители и ученици в системата на средното образование.  По думите му 0.66% от учителите са карантинирани и 0.33% от учениците.  


Топ новини

виж още

Актуална тема