Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денонощие блокада на АМ „Тракия“ и Подбалканския път

Общество

Денонощие блокада на АМ „Тракия“ и Подбалканския път

Денонощие блокада на АМ Тракия и Подбалканския път - Tribune.bg
Снимка:

През цялата нощ продължи блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково, включително Прохода на републиката, предава БНР. 

Вчера в парламента беше отхвърлено искането за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у нас.  Със скандирания „Оставка“ протестиращите енергетици обявиха, че няма да отстъпят и че предложеният за Стара Загора план не ги устройва.

Близо денонощие под блокада продължават да бъдат магистрала "Тракия" край Стара Загора. Километрични са опашките, има и засилено полицейско присъствие.

Протестиращите ще останат в протестна готовност най-рано до понеделник, ако не бъде осъществен някакъв контакт с властта. Голяма част от служителите на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, съобщи Бисер Бинев, лидер на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица – изток". Недоволните продължават да отстояват своите искания и се надяват на преговори.

Около 200 души са на пътния възел на АМ "Тракия", не пропускат автомобили, освен такива с бременни жени и с хора в критична ситуация. 

Протестиращите настояват до 2030 г. мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, но всички планове да бъдат ясно разписано в документ от правителството. Другото им искане е след като плановете за справедлив преход се внесат в Европейската комисия, да се проведе широко обществено обсъждане.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати