Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Депутати за Ламбо: Загубихме легенда, голям капитал за българската нация

Общество

Депутати за Ламбо: Загубихме легенда, голям капитал за българската нация

Депутати за Ламбо: Загубихме легенда, голям капитал за българската нация - Tribune.bg
Снимка:

Такива мъже се раждат веднъж на сто години

Народните представители посрещнаха вестта за кончината на големият български актьор Стефан Данаилов с чувството за голяма загуба. Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов определи личността на Стефан Данаилов като голям капитал за българската нация.

„Това е огромна, ама наистина огромна загуба за българската държавност, за българската култура и изобщо за българската духовност”, подчерта Атанасов.

Хасан Адемов си спомни Стефан Данаилов като министър на културата и призна, че е впечатлен от неговото присъствие, от неговия ентусиазъм и хъс, от неговата колегиалност.

„Неговата памет ще бъде пример за поколения наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм, ако щете. Светла му памет!”, коментира и председателят на социалната комисия в парламента.

За Евгени Будинов от ГЕРБ, който е освен парламентарист и актьор, Стефан Данаилов е най-добрият български артист.

„Невероятен политик и загубата, според мен, за цяла България, е огромна. Искам да изразя съболезнованията си към неговите близки, към всички актьори и студенти, това е голяма загуба за театъра, за киното, за българската култура, политика. Нека да го запомним с многото невероятни роли, които остави, с неговото огромно сърце”, призова Будинов.

Нона Йотова ще запомни големият актьор и политик като изключителната личност. „Затова не мога да говоря за него в минало време. Личности като него са със собствена светлина и те остават в сърцата на хората”, припомни Йотова.

От Левицата са категорични, че са загубили един от най-авторитетните си хора. „България загуби един от големите си синове. Човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Вселена беше той от талант, емоция, мъдрост. Аз лично загубих втори баща”, разплака се Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати