Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Депутати за Ламбо: Загубихме легенда, голям капитал за българската нация

Общество

Депутати за Ламбо: Загубихме легенда, голям капитал за българската нация

Снимка:

Такива мъже се раждат веднъж на сто години

Народните представители посрещнаха вестта за кончината на големият български актьор Стефан Данаилов с чувството за голяма загуба. Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов определи личността на Стефан Данаилов като голям капитал за българската нация.

„Това е огромна, ама наистина огромна загуба за българската държавност, за българската култура и изобщо за българската духовност”, подчерта Атанасов.

Хасан Адемов си спомни Стефан Данаилов като министър на културата и призна, че е впечатлен от неговото присъствие, от неговия ентусиазъм и хъс, от неговата колегиалност.

„Неговата памет ще бъде пример за поколения наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм, ако щете. Светла му памет!”, коментира и председателят на социалната комисия в парламента.

За Евгени Будинов от ГЕРБ, който е освен парламентарист и актьор, Стефан Данаилов е най-добрият български артист.

„Невероятен политик и загубата, според мен, за цяла България, е огромна. Искам да изразя съболезнованията си към неговите близки, към всички актьори и студенти, това е голяма загуба за театъра, за киното, за българската култура, политика. Нека да го запомним с многото невероятни роли, които остави, с неговото огромно сърце”, призова Будинов.

Нона Йотова ще запомни големият актьор и политик като изключителната личност. „Затова не мога да говоря за него в минало време. Личности като него са със собствена светлина и те остават в сърцата на хората”, припомни Йотова.

От Левицата са категорични, че са загубили един от най-авторитетните си хора. „България загуби един от големите си синове. Човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Вселена беше той от талант, емоция, мъдрост. Аз лично загубих втори баща”, разплака се Корнелия Нинова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още