Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Общество

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения - Tribune.bg
Снимка:

Документите ще важат и по време на извънредната епидемична обстановка и 3 месеца след отмяната ѝ

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения с промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Текстовете са разписани в преходните и заключителните разпоредби на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бе приет днес на второ четене.

Даниела Савеклиева, заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм обясни, че тези поправки засягат около 5000 български граждани, които получават социални помощи на основание на ТЕЛК решенията. По думите ѝ целта е всички те да не бъдат ощетени и да си получат цялата сума и за този месец.

„Това е благодарение на всички политически партии и парламентарни групи в това Народното събрание“,каза Савеклиева.

Депутатите записаха, че експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети