Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Десетки камери ще следят кандидат-шофьорите в София по време на листовките

Общество

Десетки камери ще следят кандидат-шофьорите в София по време на листовките

Десетки камери ще следят кандидат-шофьорите в София по време на листовките - Tribune.bg
Снимка:

Изпитите ще се полагат в нови технологични зали

Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда. Новите изпитни зали са отделени от основната сграда, в която са разположени служителите на областния отдел и в тях има техника за наблюдение от последно поколение.

Кандидат - водачите ще бъдат наблюдавани от десетки камери, а резултатът от изпита ще се генерира веднага от специална система.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” вече има две нови изпитни зали.

Днес за първи път в тях се проведе теоретичен изпит. Това се случи при строги противоепидемичните мерки. Изпитният процес е дигитализиран и се наблюдава с камери

„Капацитетът на всяка от двете зали е увеличен с две изпитни места – от 11 на 13. На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград вече има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи“, каза министър Георги Тодоров.

Служителите в администрацията разполагат с метал детектор, за да е сигурно, че хората, за които предстои изпит, няма да внесат в залите забранени предмети

„Присъствието на нашия служител вътре в залата е доколкото да свери самоличността на кандидата, да свали личната карта, да заснеме лицето на кандидата, вътре има камери, които правят заснемането. Системата му определя на кое работно място да седне, системата му генерира изпитния тест”, обясни Бойко Рановски, директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

По отношение на часовете за кормуване министърът на транспорта беше категоричен, че те трябва да се увеличат, но за целта ще е необходима нова среща с бранша.

МТИТСМТИТС

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети