Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Десетки населени места останаха без ток заради снега

Общество

Десетки населени места останаха без ток заради снега

Снимка:

Към обяд днес ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България е нарушено в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен. Това съобщиха от EVN. Причина е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация. Целта е токът да бъде пуснат още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

Поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе са без ток към момента. Пет от тях са в община Сливо поле, съобщиха от Областна администрация.

Усложнена е зимната обстановка във Варненска област. 13 села в областта осъмнаха без ток. Причината са скъсани електропроводи от мокрия сняг. В 9 от тях електрозахранването вече е възстановено.

Най-тежка остава ситуацията в община Суворово, там се очаква да бъде обявено частично бедствено положение заради честите аварии по електропреносната мрежа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още