Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Енергетици и миньори: Това некадърно правителство не може да се справи със задачите си

Общество

Енергетици и миньори: Това некадърно правителство не може да се справи със задачите си

Енергетици и миньори: Това некадърно правителство не може да се справи със задачите си - Tribune.bg
Снимка:

Работници от затворената ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград са в София, за да протестират с искане за незабавно отваряне на централата. Недоволството им заради решението на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов да спре централата.

Работниците се събират пред Лъвов мост и вдигат плакати с надписи - "Днес зелен режим, утре режим на тока", "Не убивайте енергетиката", "Зелена операция ликвидира българската енергетика", съобщава БГНЕС.

Протестът на енергетиците е стигнал до МОСВ. Пред ведомството е сформиран кордон от полицаи, а протестиращите са излъчили представители, които разговорят с министър Борислав Сандов. След това протестното шествие ще тръгне към Министерски съвет.

След среща с вицепремиера и ресорен министър Борислав Сандов, проведена в МОСВ, главният юрисконсулт на ТЕЦ "Марица 3" Юлиан Семерджиев заяви, че не е постигнато съгласие за възстановяване на дейността на централата:

"Бяхме чути, но си преповторихме абсолютно същите неща, които си ги говорихме през медиите последните години. Затова ние ще продължим с протеста", каза Семерджиев.

В ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград работят 250 души  - те искат запазване на работните си места и централата им да заработи отново. Енергетиците са подкрепени и от свои колеги от други предприятия в страната, които смятат че протестът им е справедлив:

"Ние сме тук на протеста в защита на колегите от Димитровград, ние сме от Перник, Мини „Открит въгледобив“;

"Абсолютно справедлив е протестът, това некадърно правителство не може да се справи със задачите и да поведе България напред";

"В защита на колегите и съм аз на протеста", споделиха участници в демонстрацията.

Енергетиците протестират заради това, че електроцентралата им беше затворена на 21 април със заповед на РИОСВ-Хасково заради нарушения на нормите за чистота на атмосферния въздух, по специално на серен диоксид.


Етикети протест, МОСВ

Топ новини

виж още
Актуална тема