Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Десислава Атанасова дари книги на читалището в село Труд

Общество

Десислава Атанасова дари книги на читалището в село Труд

Десислава Атанасова дари книги на читалището в село Труд - Tribune.bg

Народният представител от ПП ГЕРБ зарадва децата с нови заглавия

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на книги на читалището в село Труд, община „Марица“.

Идеята се родила след репортаж на БНТ за библиотекаря Светла Божилова, която вдъхва нов живот на старата библиотека и привлича децата да открият света на книгите.

Десислава Атанасова решила да зарадва младите читатели с най-новите заглавия от съвремнната литература.

В инициативата си тя не е сама. С нея се свързал 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево, който се е захванал със социални каузи и подарил на читалището над 40 книги. Младежът донесъл и пакети с продукти за хора в нужда.

„Впечатлих се, че в малко населено място като село Труд е запалена искрата и се четат книги – и от млади и от възрастни. Това ми дава вяра, че обществото ни не е загубено. Дано повече хора ни последват и заедно да докажем, че доброто съществува“, коментира Атанасова. Тя допълни, че това дарение няма да е еднократен жест, а следващата година отново ще дойде в читалището.

От своя страна кметът на общината Димитър Иванов обеща да ремонтира Зрителната зала в читалището и да я направи библиотека, тъй като сега съществуващото пространство на библиотеката е недостатъчно да побере всички книги.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети