Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дете е с 12 шева след инцидент по време на тренировка в Пловдив

Общество

Дете е с 12 шева след инцидент по време на тренировка в Пловдив

Дете е с 12 шева след инцидент по време на тренировка в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Момче се нарязало жестоко при тренировка на футболна база в Пловдив. То е закарано в болница, където са му поставени 12 шева, стана ясно в неделя. Случаят детайлно бе описан от неговата майка Атанаска Панова в социалните мрежи. Тя е изключително разтревожена, а целта на поста ѝ е да се вземат спешни мерки и да няма други пострадали малчугани, предаде Нова тв.

10-годишният Димитър Илиев е четвъртокласник и тренира в състава на детския отбор на "Локомотив – Пловдив". Детето разказа, че докато тренирало, се нарязало на стъкла на терена. Димитър и друг път е виждал стъкла на тренировка.

"Докато спасявах една топка се хвърлих. После паднах на земята. Имаше две стъкла. Едното ми се заби в крака, а другото едно момче от нашия отбор ми го извади. Треньорът ми попита мога ли да играя, аз казах, че не мога. И ме гушна, и ме закара до майка ми", спомня си момчето.

Футболната база е на Аграрния университет в града под тепетата.

Игрищата обаче са отдадени на концесия на софийска фирма. Представител на концесионера твърди, че базата се стопанисва добре.

"Възможно е да са попаднали по някакъв начин стъкла на игрищата, но мисля, че треньорите трябва да погледнат игрищата, преди да влязат да тренират", каза Светлозар Коев, който е спасител в спортната база. Той допълни, че на място има и жива охрана, но въпреки това понякога се случвало да намират оградата компрометирана.

Момчето сега задължително спи с шина. За инцидента майката обвинява персонала, който поддържа базата, че не е почистил терена преди започването на тренировката на децата. Снощи концесионерът се е обадил на Атанаска, за да се извини, но тя не приема извинението. Все още не е решила дали да потърси правата си по съдебен път.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети