Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дете се удави в напоителен канал край Пловдив

Общество

Дете се удави в напоителен канал край Пловдив

Снимка:

Детето искало да измие калните си обувки

Дете на 10 годишна възраст е намерило смъртта си в напоителен канал в пловдивското село Найден Герово, община Съединение, пише „24 часа“. Сигналът за трагичния инцидент е получен вчера в 17,04 ч в пожарната, където е съобщено, че детето е паднало в канала и се удавило.

Ангел от пловдивското село Найден Герово е искал да измие калните си обувки и тогава се е подхлъзнал и паднал във водата. Свидетел на страшната сцена станал неговият приятел връстник, с когото били заедно на канала. Двете деца отишли там, за да си играят и да хвърлят камъни и пръчки. 

След като Ангел паднал, другото момче се изплашило и хукнало към селото. Разказало на родителите си какво се е случило и група от Найден Герово тръгнала към съоръжението, за да провери дали е истина. Като видели обувките на Ангел, хората се обадили на полицията. Сигналът е подаден около 17 часа.

На място бързо пристигнал голям екип от пожарникари, униформени и служители на Гражданска защита. Жители на Найден Герово пък с джипове и кросови мотори също се включили, тъй като каналът е дълъг - започва от язовир Тополница и свършва до яз. Пясъчник. Безжизненото тяло на Ангел е открито час и половина след инцидента на 5-6 м дълбочина. Заради обилните валежи каналът е бил пълен.

Майката на Ангел има още 5 деца и е бременна. При изваждането на трупа на сина й припаднала.  В Найден Герово са потресени от нещастието, сполетяло семейството. Местните са забранили на децата си да припарват до канала.                                           


Топ новини

виж още

Актуална тема