Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Детегледач за децата, които не са приети в ясли или детски градини

Общество

Детегледач за децата, които не са приети в ясли или детски градини

Детегледач за децата, които не са приети в ясли или детски градини - Tribune.bg
Снимка:

До края на февруари Агенцията по заетостта ще приема заявления по проект "Родители в заетост"

Родители, чиито деца не са приети в ясли или детски градини, могат да кандидатстват за детегледачки. Заявления се подават до края на февруари в Агенцията по заетостта. От услугата, която е по проект "Родители в заетост", могат да се възползват както безработни, така и хора с работа.

Право да подават заявления имат безработни родители на деца от 0 до 5-годишна възраст.Те трябва да са регистрирани в бюрото по труда. Децата им не трябва да са записани в детска ясла или градина. За услугата могат да кандидатстват и безработни многодетни родители на деца от 0 до 12-годишна възраст.

Родители, които имат осигурено работно място или са самоосигуряващи, също могат да кандидатстват за детегледач. Децата им трябва да са от 0 до 5-годишна възраст и да не са записани на ясла или детска градина. Към момента тези родите полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа.

Безработните родители трябва да започнат работа при работодател или като самонаето/самоосигуряващо се лице в рамките на 4 (четири) месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете. След като започнат работа, договорът на детегледача може да бъде удължен и така той да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Максималният срок за получаване на услугата „детегледач” е до 18 месеца или до навършване на 5 или 12 години на детето/децата.

Бюрата по труда ще продължат да извършат подбор сред регистрираните безработни лица за детегледачи, като ги насочват за одобрение от родителите.

Заявления от родители ще се приемат в посочения период, на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната или на имейл: [email protected] (сканирани с подпис или електронно подписани), в работни дни между 8.30 и 17.00 часа, уточняват от агенцията.

Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и подпомага родителите за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот. В същото време се предоставя възможност за заетост на безработни лица за полагане на грижи за отглеждане на деца.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети