Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Деца бяха приети със симптоми на натравяне в болницата в Петрич, яли пиле с ориз

Общество

Деца бяха приети със симптоми на натравяне в болницата в Петрич, яли пиле с ориз

Деца бяха приети със симптоми на натравяне в болницата в Петрич, яли пиле с ориз - Tribune.bg
Снимка:

Санитарните власти в Благоевград затвориха кухнята, където е приготвена храната

В болница в Петрич са приети 14 деца след натравяне с храна. Всички са от училище „Никола Вапцаров“, а вчера са обядвали пиле с ориз в стола, предава БНТ. Състоянието им вече е стабилно. Областната дирекция за контрол на храните затвори обекта, където е приготвен кетъринга до изясняване на причините на случилото се.

Първите децата с оплаквания от болки в корема, гадене и повръщане са постъпили за преглед в Спешния център на болницата в късния следобед вчера. В рамките на два часа през спешния кабинет на лечебното заведение преминали 23 деца.

Следобед госпожата ми звънна и каза, че детето е с повръщане и с болки в корема. В момента,в който го взех, от училище детето беше на двора и повръщаше и викаше помощ мамо, помощ искам да ме заведете на лекар", казва Вили Малчева.

"Той е употребил в училищния стол обяд, който е бил ориз с месо, нищо друго не е ял след това и 4 часа по-късно се появяват симптомите – силни болки в корема, гадене, повръщане", казва друга майка.

Децата, настанени в болницата в Петрич, са в стабилно състояние. "Всички деца по моя информация са в добро общо състояние, лично се уверих в това. Без признаци на дехидратация, без субективни оплаквания. Единственото, което срещнах при тях, е уплахата. Явно вчера са били доста стресирани, но към момента ситуацията е овладяна и децата са спокойни", каза Маргарита Гатова от МБАЛ Югозпадна болница Петрич.

32 деца от началните класове на най-голямото училище в община Петрич се хранят всеки ден в стола на учебното заведение, където фирма за кетъринг осигурява обяда.

"С тази фирма работим от шест години и досега не сме имали никакъв проблем. Храната идва пакетирана, индивидуално за всеки ученик", каза Живко Тулевски, директор на СУ Никола Вапцаров - Петрич.

От Българска агенцията по безопасност на храните са извършили проверка на обекта, където се приготвя храната, а до няколко дни се очакват и резултатите от нея. В заведението днес влязоха на инспекция и от РЗИ-Благоевград.

"Проверката, която извършихме в заведението в град Петрич е обща проверка с ОДБХ, те ще се произнесат ако се открие нещо какви действия ще бъдат предприети от тяхна страна. Ние изследвахме само персонала. Всички от персонала са здрави за момента, хигиената е на ниво. Всичко е наред.

Допускате ли че може да е от храната?

- Да, има такава версия - да бъде от храната"

До приключване на проверката на институциите в училището няма да се предоставя храна на децата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати