Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Деца от занималня в Пловдив са превозвани опасно в открито необезопасено ремарке

Общество

Деца от занималня в Пловдив са превозвани опасно в открито необезопасено ремарке

Деца от занималня в Пловдив са превозвани опасно в открито необезопасено ремарке - Tribune.bg
Снимка:

От видеото става ясно, че маршрутът е дълъг, тъй като децата казват, че отиват до връх в Стара планина

Деца се превозват опасно в Стара планина в открито необезопасено ремарке на товарно МПС. Сигналът подаде Институтът по пътна безопасност до редакцията чрез информация от Екатерина Димитрова, която е адвокат от Адвокатска колегия - София.

Тя е получила информацията от свой клиент.

„На Фейсбук страницата на училище „Детска планета“ - град Пловдив е качено видеоизлъчване на живо от превозване на деца в открита каросерия на товарно МПС. Децата не са обезопасени, видимо се клатушкат, дори едно момиче през цялото време ги подканя да се държат здраво“, пише Екатерина Димитрова.

Към този момент видеото вече не е налично на страницата на училището.

„При прегледа на видеоматериала се вижда, че петима души - четири деца и една жена се возят в открит товарен отсег на товарно МПС и всеки момент някое от тях може да изпадне от каросерията. От видеото става ясно, че маршрутът е дълъг, тъй като децата казват, че отиват до връх /не се чува добре/ в Стара планина, т.е. ще се върнат в град Пловдив със същото превозно средство. Жената, която снима, коментира, че и г-н Банков е там“, казва адвокат Димитрова.

„Детска планета“ е частна занималня в град Пловдив, чийто собственик и управител е Румен Банков. На мен лично не само като юрист, но и като гражданин и родител ми се струва, че такова превозване на деца е опасно и недопустимо и се надявам организаторите на това пътуване да имат убедителни аргументи в своя полза. Моля отговорните институции да предприемат действия за недопускане на превозването на деца от детската градина по начин, който видимо застрашава тяхната сигурност и живот“, изразява своята загриженост тя.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети