Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Децата с ново опасно предизвикателство в мрежата

Общество

Децата с ново опасно предизвикателство в мрежата

Снимка:

Новото и опасно предизвикателство за децата, освен лягането на пешеходна пътека и игра с магнитни топчета, гонитба с моторна резачка и или винтоверт като целта е жертвата да бъде изненада до шок, съобщава БНР.

Твърдението е на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов, който преди дни отправи свое предизвикателство в ТикТок. Само за няколко часа клипът му с послание „Да излезем от балона“ събра хиляди положителни реакции.

"В платформата ТикТок, която е най-популярна сред децата сега, трябва да ги предупредим, че това е изключително опасна игра. Проблемът сериозен и трябва да сме нащрек. Направих си профил там и видях, че децата трябва да бъдат предпазени от тези глупости. Да разберат, че през социалните мрежи те могат да се учат", каза още Михайлов. Учителят призова за партньорство, както с колегите му педагози, така и с родителите.

"Идеята е да общуваме с децата си, като им показваме добри практики  и добри неща, с  които да противодействаме на такива клипове. И тези добри послания да са пак в тази платформа, толкова популярна сред децата", смята учителят  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още