Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Детските градини отново отварят на 22 май

Общество

Детските градини отново отварят на 22 май

Снимка:

Детските градини отново отварят на 22 май. Министърът на здравеопазването вече е издал заповед за това, като ще се спазват строги мерки. Това съобщи самият Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет.

Медицинският контрол ще е засилен.

„Температурата на всяко дете ще се измерва на входа на детската градина с живачен термометър“, посочи Ананиев.

Няма да се изисква родителите да представят медицински бележки.

Кметовете на градовете ще определят реда и организацията за детските градини във всяко населено място. Те могат да определят кога точно ще отворят детските градини в отделните градове до 1 юни. Очаква се в на 22 март да отворят врати повечето частни детски градини.

„Епидемията и опасността не е преминала. Апелираме, ако има възможност децата да останат вкъщи“, обърна се министърът на образованието Красимир Вълчев към родителите.

Не се изисква да има максимален брой деца в дадена група, стана ясно от думите на образователния министър. Очаква се в групите да има по около 10 деца, като в по-големите градове и в София се очаква те да са между 12 и 18.

Ако има по-големи групи, ще се прави реорганизация. В най-лошия случаи е възможно да има полудневно обучение.

Той посочи и че по-голяма част от времето се очаква децата да са навън.  

„Не може да се осигури дистанция в групите. Ще се осигури такава между групите и учителите, но не и в самата група. Учителите ще имат маски и шлемове“, обясни още Вълчев.

Ако се установи случай на коронавирус, ще се действа както при други болести. Цялата група ще бъде под карантина, а ако се наложи и цялата детска градина. Предвижда се да се  извършва и целево тестване на персонала в детските градини.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още