Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Детските градини с регистриран коронавирус станаха две

Общество

Детските градини с регистриран коронавирус станаха две

Детските градини с регистриран коронавирус станаха две - Tribune.bg
Снимка:

Дете от детска градина „Слънце“ в Смолян е с положителен тест на COVID-19, съобщи кметът Николай Мелемов

Детските градини с регистриран коронавирус станаха две. Дете от детска градина „Слънце“ в Смолян е с положителен тест на COVID-19. То е било изследвано през почивните дни като контактно на родител с коронавирус, съобщи кметът Николай Мелемов. Цялата група в детското заведение е под карантина и ще се правят изследвания на контактните лица. На този етап детската градина няма да се затваря, защото се спазват стриктно противоепидемичните мерки за прием, дезинфекция, дистанция и да не се засичат потоците.

Детето е в дома си и е в добро състояние. Извършена е и допълнителна дезинфекция в детската градина. Взели сме всички необходими мерки и се надяваме да няма други случаи, коментира Мелемов.

За случая потвърди днес на брифинг и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, като не обяви името на детското заведение, където е открита заразата.

„Има доминираща предпазливост сред учителите, в това число и в детските градини и това е нормално тъй като опасността от вируса не е отминала. Имаме две детски градини, в които имаме служители, които са с положителни проби. Това е само доказателство, че опасността не е отминала. Ние смятаме, че най-доброто обучение е присъственото обучение, в класната стая, но водещ е принципът на предпазливост и на първо място е здравето на учениците и на всички останали. Това беше водещият мотив, когато вземахме това решение“, заяви Красимир Вълчев по повод решението училищата да останат затворени и учениците да учат в електронна среда до края на учебната година.

COVID-19 беше регистриран и в 80-а детска градина в район "Красно село", в която е работила медицинската сестра с положителен PCR тест.

Директорът на "Приказна Калина" заяви, че целият персонал вече е тестван и всичките взети проби са с отрицателен резултат. 12-те контактни деца на сестрата остават у дома, където ще бъдат тествани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети