Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Диабетиците да ограничат мандарините

Общество

Диабетиците да ограничат мандарините

Снимка:

Олга Григорян, водещ изследовател във Федералния изследователски център (FRC) за хранене и биотехнологии, кандидат на медицинските науки и диетолог разказа пред РИА Новости кои хора трябва да ограничат консумацията на мандарини по празниците и кой изобщо да се откаже от ароматния цитрусов плод.

Медикът обясни, че прекалената употреба на мандарини може да повлияе отрицателно на фигурата, тъй като те съдържат най-голямо количество фруктоза от всички цитрусови плодове.

"Хората, които искат да отслабнат, и тези, които имат затлъстяване и захарен диабет, трябва да контролират дозата на тези плодове. Две мандарини на ден, не повече", каза Григорян.

Диетологът също така отбеляза, че страдащите от алергии могат да получат копривна треска, алергичен ринит или дори задушаване от този плод, така че такива хора трябва да бъдат особено внимателни към присъствието на мандарини на празничната трапеза.

"Ако страдате от алергични заболявания, тогава тези плодове също трябва да бъдат премахнати от вашата диета. Разбира се, ограничете консумацията им и при децата", обясни Григорян.

В допълнение, специалистът добави, че ако страдате от временно обостряне на стомашно-чревни заболявания също е необходимо да ограничите консумацията на всякакви цитрусови плодове  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още