Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Димитров ще е вторият говорител на ЦИК

Общество

Димитър Димитров ще е вторият говорител на ЦИК

Снимка:

Политологът и изборен експерт Димитър Димитров ще е вторият говорител на Централната избирателна комисия, съобщава „24 часа“. Той заема мястото на Александър Андреев, който бе избран за председател на ЦИК. Така Избирателната комисия вече има двама говорители – освен Димитров, глас е и Таня Цанева. Димитров е член на сегашния състав на ЦИК от 2019 г., когато бе номиниран от Асоциацията на политолозите у нас.

На днешното заседание на Комисията стана ясно още, че на 28 февруари заедно с частичния местен вот в 12 населени места в Обзор ще гласуват на местен референдум. Допитването ще е на тема дали градът иска да се отдели от община Несебър.

Така на 28 февруари жителите на Обзор и съседните села Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Козница и Паницово ще отговарят на въпрос дали подкрепят или не отделянето им в отделна община с административен център Обзор.

По-късно днес ЦИК ще има среща със „Сиела Норма“ за уточняване на детайли по предстоящото сключване на договора за доставка на 9600 машини за гласуване. На парламентарните избори на 4 април  в секциите с над 300 избиратели ще може да се гласува както с хартиена бюлетина, така и с машина.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема