Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Димитров, ЦИК: В секциите, в които се е гласувало с хартия, активността е била по-висока

Общество

Димитър Димитров, ЦИК: В секциите, в които се е гласувало с хартия, активността е била по-висока

Димитър Димитров, ЦИК: В секциите, в които се е гласувало с хартия, активността е била по-висока - Tribune.bg
Снимка:

От вчера имаме пълния списък на депутатите. Това е финалният акорд, с който състава на парламента е ясен. Може би ще последват някакви промени, защото не всички избрани ще станат депутати. Това заяви заместник-председателя на ЦИК Димитър Димитров за БНТ.

Той коментира гласуването с машини: „Участието при машини е 38%, а с хартия е около 50%. Имаме скандално ниско гласуване. В секциите, в които се е гласувало с хартия, активността е била по-висока. Това е на вниманието на конституционните съдии, които превърнаха използването на машини в конституционна форма. Най-хубаво е избирателите да имат избор“.

Димитров отговори на въпрос как ще се гласува, ако има избори 2 в 1 за президент и парламент: „Вероятно една машина ще трябва да бъде в състояние да представи гласуване за два избора. Една ще бъде картата, но ще бъде на две страници. Не сме обсъждали техническите подробности с колегите. Надявам се такъв сценарий да няма“.

Проблемът с гласуването в чужбина се е усилил, защото съставът на ЦИК е бил по-малък: „Когато се получават 300-400 протокола, физически не е възможно да се обработят“.

Заместник-председателят на ЦИК подчерта, че машините улесняват процеса на обработка на протоколите: „Забелязахме в някои райони, че между машината и разписките има разлика от около 4 гласа. Това отклонение се нуждае от внимателно разглеждане“.

Според него проф. Михаил Константинов попада в групата на популярни лица, които трябва да бъдат отстранени и унижени: „Той е знаково лице. Един от най-добрите експерти в математическата част. В това отношение трудно може да бъде заместен от когото и да е“, завърши Димитров.

 


Коментари (12)

attropo *В секциите, в които се е гласувало с хартия, активността е била по-висока. Това е на вниманието на конституционните съдии, които превърнаха използването на машини в конституционна форма. Най-хубаво е избирателите да имат избор“.
Да,ама не!
ХУНТАТА НА ПРОСТАЦИТЕ,която е разносвач на бесилки,ковчези,жълти павета,просташки обиди към журналисти предложи машини.Защото е много,ама много лесно за манипулиране.Не е вярно ли?
Я проверете колко струва ВЕЧЕ онази *джаджа*,която държейки невинно и невидимо за другите в джоба си,*олекваш* кредитна карта на плащащия на касата.Не ми ВЕРВАТЕ?
Ами четет,умно-красиви главанаци,да не мислите,че всички са като вас - хем умно-красиви,хем ПРОСТАЦИ,хем и проЗти.
17.07.2021 11:12 / Отговор
Костадинов Медицината е безсилна към твойта диагноза .
17.07.2021 21:53
Вера Този Димитров е типично доказателство за действието на кинтите и кюлчетата изсипвани от ГРОБ. Фурнаджийска лопата! Естествено, че с хартия ще има по - голяма активност. Циганите са неграмотни, но те са основен електорат на ГЕРБ. Даже в Буковлък си казаха - друг път ни даваха по 50 лева, сега - нищо.
ГЕРБ е раково образувание.
17.07.2021 11:53 / Отговор
АМАН И как ромските секции гласуваха с радост за "Да, България"? Тях кой ги държи от десетина години? Щото най-много с основно и без образование, най-много безработни и др.незаети са гласували за ДПС. Що за глупости пишете?
17.07.2021 12:35
Влез излез Като не са 50лв. са 100. Всичко се купува.
17.07.2021 19:44
Верче! Ти си раково образуваните с прочития си мозък!
18.07.2021 07:56
АМАН Благодарение на 15-16 000 гласа от чужбина търпим политическия инфантилизъм и мизантропия на Трифонов и дружина. Няма как да се провери точно тези гласоподаватели на ИТН как НЕ плащат ни данъци, ни осигуромки - ни в България, ни в чужбина. Но ще диктуват бъдещето на България, щото им била родина .... А на феновете на Трифонов в България трябва да им се напомни, че не "Ферари с цвят червен", а Лада в цвят зелен вече могат да чакат от учиндолския народен "трибун".
17.07.2021 12:41 / Отговор
Неграмотен Машината е по добре.Както се научихме да гласуваме с хартия така ще се научим и на машина.никой не се е родил научен за всичко.
17.07.2021 14:39 / Отговор
В тези машини е вградена система за "управление на вота", специално разработена за Мадуро. Неслучайно в света само най-закъсалите диктатури гласуват с машина. НИТО ЕДНА РАЗВИТА ДЕМОКРАЦИЯ! Ето това ни набута хунтата на Радев и маймуните около него. Щели да "демонтират модела Борисов". Най-добре да си демонтират тъпите глави, та барем рахатясаме от тях. Втора година ни мъчат с тяхната промяна. Чак на 9 септември ни върнаха с комунистическия сатрап Дамаджаната.
17.07.2021 17:05 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети