Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Манолов: Има индустрия с фалшивите болнични

Общество

Димитър Манолов: Има индустрия с фалшивите болнични

Димитър Манолов: Има индустрия с фалшивите болнични - Tribune.bg
Снимка:

„Има индустрия с фалшивите болнични“. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред БНТ.

„Търговски дружества, които са регистрирани само за да точат болнични. Назначават се 10-ина човека, не се плащат никакви осигурителни вноски за тях, фирмата не развива никаква дейност, но понеже те са регистрирани в НАП, се внасят фалшиви болнични за тези работници и се теглят пари“, обясни схемата Манолов.

Президентът на КТ „Подкрепа“ каза, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов от петък до малко преди участието си в предаването „Още от деня“. В разговора Димитър Манолов сподели, че е останал с впечатлението, че Борисов е разбрал част от аргументите на синдикатите.

„Не бях разговарял с премиера до преди малко. Преди малко говорихме по телефона. Той ми се обади. Очевидно е, че там има проблем и това не е тайна за никого, че има злоупотреби с цялата тази работа, но лечението не е това първият ден болнични да не се плаща. Ако има сериозна тежест на тези нарушения, те са на друго място, а не у тези хора, които се разболяват за 2-3 дена, особено сега от вируси и т.н. и за които този доход е много важен“, посочи той.

За да се стигне до някакво решение, със сигурност трябва да има сближаване на позициите, добави събеседникът.

„Аз останах с впечатлението, че той разбра част от моите аргументи. Както, разбира се, аз изслушах неговите, които отдавна знам - това, че се е увеличил броят на болничните, че има хора, които тежко злоупотребяват, има хора, които си вземат по 2-3 месеца болнични и ходят в чужбина на работа. Това са факти, които са известни на всички. Но не е това решението - да обявиш всички, които ползват болнични, за престъпници и да ги накажеш“, коментира Манолов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Далавер Манолов Един ден,за Бога,един ден!
18.11.2019 21:02 / Отговор
Гошп Докторите да казват кой е болен,а работодателите на болните и НОИ да издават и осребряват болничните листове.Който не си плаща здравните осигуровки да не плаче за пари от болнични.
19.11.2019 06:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети