Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Манолов за инцидента с автобус 94: На шофьора не са му стигнали силите

Общество

Димитър Манолов за инцидента с автобус 94: На шофьора не са му стигнали силите

Димитър Манолов за инцидента с автобус 94: На шофьора не са му стигнали силите - Tribune.bg
Снимка:

„Малко по-високите доходи там са на цената на чудовищния извънреден труд, който тези хора полагат“, уверен е синдикалистът

„На шофьора не са му стигнали силите“, заяви пред БНТ Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ по повод на катастрофата на ул. „Никола Габровски“, при която водачът на автобус 94 загуби съзнание и блъсна жена на  пешеходна пътека.

„Извънредният труд по закон е ограничен. Ограничение, което в предприятията на софийски градски транспорт не се спазва, не защото управителите на тези дружества са непременно лоши хора, а защото няма кой да работи“.

По думите му в столичния автотранспорт работят с 200 души по-малко от необходимия капацитет. По отношение на протестите в сектора с искане за по-високи заплати, Манолов заяви: „Малко по-високите доходи там са на цената на чудовищния извънреден труд, който тези хора полагат“, уверен е синдикалистът.

Манолов заяви, че ако цената на билета в градския транспорт стане от 1.60 лв. на 5.60 лв. нещата ще си дойдат на мястото.

По темата за доходите през новата година, Димитър Манолов посочи, че „доходите са толкова много назад, че ни трябват много години да растат в такава пропорция. Дали ще се случи - не знам“.

Според него е абсурдно твърдението, че нивото на безработицата ще се повиши.

„Това са абсурди, че безработицата ще се покачи. Това го слушаме поне 30 години, се разказва тази драма и тя никога не се случва. Обратно. Ние в България все повече ще имаме дефицит на работници, за което сами сме си виновни. Ние знаем, че 2 000 000 българи се изнесоха извън страната ни“, посочи лидерът на КТ „Подкрепа“.

За вноса на „виетнамски работници“ Манолов смята, че не е добра идея. „Тази история с вноса на работници не е довела никого до добър край и нас няма да ни доведе, но историята учи, че никой не се учи от историята“, категоричен беше той.

„Виждаме какви проблеми има в цяла Европа с мигранти-работници и това ще ни се случи и на нас“, отбеляза президентът на „Подкрепа“

Държавният бюджет трябва да подкрепя предприятия като тези за градски транспорт, по думите му. Всички тези предприятия имат проблем с финансирането от държавния бюджет, каза още Димитър Манолов. Тези дружества изпълняват и социална функция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати